Leatherface

LEATHERFACE

 

 

Bőrpofa (Leatherface) 2017-es amerikai horrorfilm, melyet Julien Maury és Alexandre Bustillo rendezett. A film főszereplője Stephen Dorff, Vanessa Grasse, Sam Strike és Lili Taylor. Ez a A texasi láncfűrészes-filmsorozat nyolcadik része, amely az 1974-es A texasi láncfűrészes előzményfilmjeként készült, bemutatva az eredeti sorozat szereplőit. A film fő forgatása Bulgáriában zajlott 2015. májusában és júniusában, valamint a korábbi filmek tiszteletére a helyszíneket és a kollekciókat változtatták olyanokra, amik jelentősen hasonlítanak Texas területére.

 

 

A film a 60-as években játszódik. A Sawyer farmon születésnapi ünnepséget szervez a családanya, Verna Sawyer a Sawyer család legfiatalabbik tagjának, Jedidiahnak. A fiút a gyilkos családi rituáléba való bevezetéseként, valamint szülinapi ajándékként egy láncfűrésszel lepik meg. Arra kérik meg, hogy végezzen vele egy emberrel, akit lopás vádjával fogva tartanak a házban. A látszólag zavart Jed nem képes végrehajtani a gyilkosságot, ezért Sawyer nagypapa öli meg helyette az áldozatot. 1955-ben egy fiatal pár, Betty Hartman és Ted Hardesty egy vidéki úton haladnak, ám hamarosan felbukkan az úton Jedidiah Sawyer, egy szarvasmarha fejet magára öltve. Az elrohanó fiút Betty követi egészen egy düledező pajtáig, ahol a Sawyer család azonnal végez vele. Az apját, Hartman seriffet a bűncselekmény helyszínére invitálják, ahol megdöbbenti a hír, hogy lánya volt az áldozat. Verna tiltakozása ellenére Hartman hamarosan börtönbe csukat minden egyes családtagot, Jedidiah-t pedig elküldik a Gorman Ház javítóintézetébe, mentálisan sérült betegek közé. Tizenöt évvel később a nemrég munkát találó nővér, Elizabeth White a Gorman Házban elkezd kötődni két beteghez, Budhoz és Jacksonhoz . Később, még az nap este Verna megérkezik egy ügyvéddel az intézménybe, hogy engedélyt kérjen a családlátogatásra, a mostanra tizenéves Jedidiahoz, de a létesítmény igazgatója, Doktor Lang elutasítja őt. A feldúlt nő kifelé menet megsérti a biztonságot, aminek hatására az épületben lázadás kerekedik ki, melynek során sok ápoló és beteg veszti életét. Jackson Elizabeth megmentésére siet és biztonságos helyre próbálja vinni, de végül két őrült fiatal, Ike és Clarice túszul ejtve őket, elmenekülnek egy autóval. Bud megöli Lang igazgatót, ezért a két menekülő tinédzser úgy dönt, hogy a véreskezű Bud-ot is magukkal viszik.

Rendezőink csinálták a Betolakodó c. művet is, amit úgyszintén láttam és az sem szűkölködik a rengeteg gore jelenetben. Én azt a filmet is imádtam, mint ahogy ez is nagyon kellemes csalódás volt számomra.

Őszintén megmondom, rosszabbra számítottam. De kegyetlenül elvont, beteg és véres. Már az tetszett, hogy elmegyógyintézetben "indítanak". Ez eléggé megalapozta nálam a film hangulatát.

Végig suspense irányvonalon halad. És imádom, hogy kb. az utolsó percig lővése sincs a nézőnek, hogy vajon kiből lesz Bőrpofa.


SPOILER ALERT!


Egyik kedvenc jelenetem a film során, amikor egy pár közösen megdug eljátszadozik egy több hetes hullával. :D

Másoknál ez valószínűleg kiveri a biztosítékot. :D




Mindenképpen gore stílusba sorolnám, bár splatter elemek is fellelhetőek benne.


Kinek ajánlom?

- Aki szereti a Texasi Láncfűrészes legendát.

- Aki kíváncsi arra, hogy kiből lett Bőrpofa.


Nekem: 10/8

- TRAILER -

Kommentek
  1. Én