1408

1408

 

Stephen King zseniális alkotása. És szerintem nem véletlenül hívják az egyik legjobb King adaptációnak. (Ugye a Ragyogás is kultfilm lett.) 

A plot aránylag egyszerű. Adott egy író, akinek meghalt a kislánya, majd felesége is elhagyja. Kislánya halála után/miatt kezdik érdekelni a természetfölötti dolgok. Különböző kétes hírű motelekben száll meg, könyveket ír a szellemekről, a természetfelettiről, de Ő maga szkeptikus és nem hisz benne.
John Cusack-re rászabták a szerepet. Tökéletesen hozza az életunt, cinikus írót, aki nem hisz semmiben, mivel még soha nem is volt olyan élménye. 

 

Egyik nap egy szokatlan képeslapot kap a Dolphin Hotelról, abban pedig a 1408-as szobáról. 
Felkelti az érdeklődését, ezért ki is akarja venni a szobát.
A szállodaigazgató (Samuel L. Jackson) mindenhogy próbálja lebeszélni. Az ott történt halálesetek miatt, amik töbségében öngyilkosságok voltak, de akadt természetes halál is.
Végül nem jutnak dűlőre, Mike (főszereplőnk) eléri a célját és megkapja a szoba kulcsát. Az igazgató még utoljára figyelmezteti, hogy senki nem bírta még 1 óránál tovább...

 



Számomra egy üdítő pszichothriller 2007-ből. Nem egyszer néztem már meg és imádom. A lassú felvezetés csak fokozza a suspense-t benne. És csak egyre izgibb és izgibb lesz. Oké, horroros klisék vannak benne, de ez úgymond elkerülhetetlen. Például a rádió hirtelen megszólal, bár ha figyelsz, hogy milyen zenét játszik, akkor elkezded rágni a körmöd. :D Majd egy idő után a rádió képernyőjén megjelenik egy visszaszámláló, ami 60:00-ról indul...
Vajon mi történik, miután letelik az egy óra...?
Gore nélkül is jóízűen megeszi a lelked. :D
A jumpscare-ek nekem nem "felugrósak" benne, de lehet csak azért mert sokszor láttam. 
A végére 4 alternatív befejezést is csináltak, de a legkiszámíthatóbb jutott el Magyarországra. No, de sebaj. Elnézzük.

 

 

 


Mikael Håfström a rendező, mind színészekben, mind az "ijesztgetésben", a CGI-ban művészien letette az asztalra ezt a remekművet. 
Jumpscare gyanánt kapunk, rothadó zombit, szellemeket, és persze fehér ruhás j-girl-t is, bár ez esetben Ő nem mint ijesztő figura, jelenik meg a filmben. 

 


Mindenképpen csak ajánlani tudom! Főleg ha szereted a pszichothrillereket. Sajnos a könyvet még nem olvastam, de sok kritikus szerint a film jobb lett a könyvnél is. (ami azért ritkább, mint a fehér holló :D )
Szóval oda van téve rendesen. Lezárásként tipikus Stephen King "ez az utolsó oldala a könyvnek" az olvasó/néző fantáziájára van bízva a befejezés. 
Amit én személy szerint kifejezetten szeretek. 

Kiknek ajánlom:

- Stephen King fanoknak mindenképp!
- Pszichothriller rajongóknak!
- Meg úgy unblock mindenkinek, aki nem fél egy kis thrillertől, mert zseniális film! (max. odabújsz a párodhoz. :D )

Nekem: 10/9

(de csak azért mert kiszámítható!)

Eeend ö hír it íz ő tréíler:
:D



- TRAILER -

 

(már ettől is ráz a hideg, még mindig btw.. :D)

 

 

Kommentek
  1. Én